juni 17, 2016

advocaat-zeist-mediator

Bij conflicten wordt er steeds vaker voor een mediator gekozen in plaats van een advocaat. Het is een prettige manier om samen tot een oplossing te komen waar beide partijen helemaal achter staan. Wanneer er bij een echtscheiding bijvoorbeeld kinderen in het spel zijn, wilt u als ex-partners natuurlijk samen tot een bevredigende oplossing komen. Onze advocaat in Zeist die als mediator fungeert kijkt niet alleen naar de juridische kant, maar hij of zij kijkt verder naar eventueel onderliggende problemen.

blat contact

Advocaat Zeist mediator

Een mediator is iemand die is opgeleid om u via een gezamenlijk overleg te helpen en tot een oplossing te komen. Hij of zij is volstrekt onpartijdig en geeft geen oordeel. Tijdens een mediation overlegt u dus met de andere partij onder begeleiding van een onafhankelijke derde persoon: dat is dus de mediator. In bijna elk conflict kan mediation worden toegepast. De enige voorwaarde is dat beide partijen vrijwillig meewerken.

Mediation toepassen

Het kiezen voor een mediator is verstandig wanneer beide partijen invloed willen hebben op de uiteindelijke uitkomst. U kunt dan namelijk zelf onderhandelen over de uitkomst. Wilt u na de echtscheiding nog een goede relatie hebben met uw ex-partner, bijvoorbeeld omdat u samen kinderen heeft? Ook dan is mediation de perfecte oplossing. Met name voor de kinderen is het goed om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Dit zijn een aantal gevallen wanneer u een mediator kunt inzetten:

  • Echtscheiding
  • Arbeidsconflict
  • Familiekwesties
  • Relatieproblemen
  • Erfrechtzaken (nalatenschapsbemiddeling)
  • Ziekteverzuim

De verschillen met een advocaat

Wij vertellen u graag meer over de voordelen van een mediator ten opzichte van een advocaat. Een mediator is een conflictbemiddelaar die onpartijdig advies geeft bij een conflict. Er worden geen juridische beslissingen genomen zoals een rechter doet. Bij mediation wordt ook niet één van beide partijen verdedigd, zoals een advocaat zou doen. De mediator levert alleen een neutrale begeleiding om het conflict onderling op te lossen.

Contact opnemen met een advocaat in Zeist als mediator

Onze professionele mediators hebben een opleiding tot mediator gevolgd en hebben de nodige ervaring. Wij helpen u dus graag bij het oplossen van uw conflict en geven u een deskundig advies. Wilt u meer weten over onze advocaat in Zeist als mediator? Neem contact met ons op om een afspraak te maken.