juni 17, 2016

advocaat zeist gemeenschap van goederen

Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd en gaat u scheiden? Onze advocaat in Zeist begeleidt u graag bij een scheiding bij gemeenschap van goederen. Er zal veel moeten worden verdeeld, zoals diverse bezittingen (waaronder bijvoorbeeld een koopwoning), vermogen, schulden, bank- en spaarsaldi, pensioen, polissen en verzekeringen. Blat advocaten adviseert u bij deze boedelverdeling, waar beide partijen het mee eens zullen worden.

blat contact

Advocaat Zeist gemeenschap van goederen

Er komen vaak veel emoties kijken bij de verdeling van de inboedel. Het is van groot belang dat beide partijen achter de gemaakte afspraken staan en dat u er allebei een tevreden gevoel aan over houdt. Onderstaande zaken moeten vaak onder andere worden verdeeld:

  • Bezittingen (bijvoorbeeld een koopwoning)
  • Vermogen
  • Bank- en spaarrekeningen
  • Schulden
  • Bank- en spaarsaldi
  • Pensioen
  • Polissen
  • Verzekeringen

Inventarisatie maken

Wij helpen u met het bepalen van de waarde van alles wat onder de gemeenschap valt. Er moet een juiste inventarisatie worden gemaakt om eerlijk te kunnen verdelen. Bij de inboedel en roerende zaken is het vaak lastig om de waarde te bepalen. Wanneer u en uw partner niet meer goed met elkaar om kunnen gaan dan zou dat problemen op kunnen leveren. In dit geval kunt u ervoor kiezen om een advocaat in Zeist te nemen voor hulp bij de gemeenschap van goederen. Heeft u een koopwoning? De waarde hiervan kan nauwkeurig worden bepaald, zonder dat daar discussie over mogelijk is. Hiernaast zullen er altijd bepaalde zaken zijn die beide partners graag willen hebben. Wanneer u een advocaat in de arm neemt is het gemakkelijker om hierover tot overeenstemming te komen.

Trouwen in gemeenschap van goederen

Nog steeds trouwen de meeste mensen in gemeenschap van goederen. Dit betekent dat alle bezittingen van beide partijen gemeenschappelijk bezit zijn. Gaat u scheiden? Dan moet de gemeenschap van goederen worden verdeeld onder beide partijen. Het gaat hier niet alleen om de goederen, maar ook de schulden moeten worden verdeeld.

Advocaat in Zeist inschakelen bij gemeenschap van goederen

Bent u getrouwd in gemeenschap van goederen en gaat u scheiden? Dan dienen er veel zaken te worden geregeld. Het is verstandig om een advocaat in Zeist in te schakelen die u helpt bij de verdeling van de gemeenschap van goederen. Neem daarvoor gerust contact met ons op.