juni 17, 2016

advocaat-zeist-mediation

Mediation is een hulpmiddel waar tegenwoordig steeds vaker gebruik van wordt gemaakt. In diverse gevallen is het bij een scheiding verstandig om een mediator in te schakelen. Blat advocaten biedt u een advocaat in Zeist die een ruime kennis en ervaring heeft in mediation. Met onze gestructureerde werkwijze regelen wij uw scheiding zo optimaal mogelijk.

blat contact

Advocaat Zeist mediation

Hebben uw partner en u besloten om uit elkaar te gaan? Dan zijn er veel zaken te regelen. Het is belangrijk dat u goede afspraken maakt over geldzaken en over de zorg van de kinderen wanneer u die heeft. Bij een scheiding is er vaak sprake van veel emoties, waardoor de kans groot is dat er conflicten ontstaan. Wanneer u er samen voor kiest om een mediator in de arm te nemen, is dit vaak prettiger en informeler dan een scheiding via een advocaat. We geven u de ruimte voor verschillende aspecten die een soepel overleg in de weg kunnen staan.

Hoe werkt het?

Een mediator stelt zich op als neutrale partij en begeleidt beide partners bij het maken van afspraken. Dit kunnen onder andere afspraken zijn over de financiën, de inboedel en de kinderen. Voor veel mensen werkt dit effectiever dan wanneer er voor elke partij een advocaat wordt in gezet. Dan wordt er vaak gestreden voor de winst in plaats van een goede oplossing te vinden. Vooral wanneer er kinderen in het spel zijn is het van groot belang dat er goede afspraken worden gemaakt. Samen met de mediator kan er een ouderschapsplan worden opgesteld of een omgangsregeling worden gemaakt.

De voordelen van mediation

Een mediator heeft een bemiddelende rol tussen twee ex-partners. Uiteindelijk lossen de betrokken partijen zelf het geschil op. Zij bepalen samen de oplossing en werken actief mee. Een groot voordeel is dat de mediator geheel onpartijdig is en zelf geen standpunt inneemt. Dit zijn de overige voordelen:

  • Het scheiding zal sneller verlopen dan wanneer beide partijen en advocaat inschakelen.
  • Het is voordelig: er hoeft geen juridische procedure te worden gestart als u het samen eens wordt over bepaalde zaken.
  • Beide partijen zorgen voor de oplossingen en de te treffen regelingen.

Een advocaat in Zeist voor mediation

Zoekt u een advocaat in Zeist die u begeleidt met mediation? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.